Menu
EUR
 Voordelige, Lokale Bijverwarming met Infraroodverwarming

Voordelige, Lokale Bijverwarming met Infraroodverwarming

Door: Bert Willemsen Reacties: 0

Bijverwarming met infraroodverwarming is een geliefde methode om ruimtes efficiënt te verwarmen. Deze eigentijdse vorm van verwarming is niet alleen energiezuinig en doeltreffend, maar ook vriendelijk voor je portemonnee. In dit artikel gaan we dieper in op het lokaal verwarmen van ruimtes met infrarood.

De Werkwijze van Infraroodverwarming

Infraroodverwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Dit houdt in dat warmte wordt uitgezonden via een paneel met infraroodfolie. Deze stralen verwarmen niet direct de lucht in de ruimte, maar richten zich op de mensen en objecten aanwezig. Dit zorgt voor een efficiëntere verwarming en maakt het bijzonder geschikt voor lokale verwarmingstoepassingen.

Voordelen van Voordelige, Lokale Bijverwarming

Met voordelige, lokale bijverwarming kun je bijvoorbeeld specifieke zones, zoals je bureau in de woonkamer, verwarmen zonder de centrale verwarming voor de hele ruimte aan te zetten. Radiatoren en vloerverwarming verwarmen de lucht in de kamer, maar lucht verspreidt zich en mengt warme en koude lucht. Infrarood daarentegen verwarmt lokaal doordat het direct de mensen en objecten in de kamer bereikt.

Bepalen van het Benodigde Aantal Panelen

Het aantal benodigde panelen hangt af van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen heb je voor een gemiddelde woonkamer tussen de 50 en 100 watt per vierkante meter nodig. Voor een slaapkamer ligt dit lager, zo'n 50 tot 80 watt per vierkante meter. Een badkamer vereist iets meer, namelijk 80 tot 120 watt per vierkante meter. Dit kan variëren op basis van de isolatie van de kamer, het type glas en de oriëntatie ten opzichte van het noorden.

Bijvoorbeeld, voor een woonkamer van 20 vierkante meter heb je ongeveer 1500 watt aan verwarming nodig, wat betekent dat twee panelen van 750 watt elk geschikt zijn.

Eenvoudige Installatie van Voordelige, Lokale Bijverwarming

Het installeren van infraroodpanelen is vrij straightforward. Het paneel kan eenvoudig met de bijgeleverde beugels aan de muur of het plafond worden gemonteerd. De panelen worden geleverd met een duidelijke handleiding en alle benodigde onderdelen. Let erop dat je het paneel op de juiste hoogte monteert en dat het niet wordt geblokkeerd door meubels of andere obstakels. Zorg er ook voor dat je geen infraroodpaneel boven een PVC-vloer plaatst, aangezien dit het reflecteert. Hierdoor bereik je niet de gewenste warmte, maar krijg je wel een te warm plafond.

Efficiënt Energieverbruik

Infraroodverwarming staat bekend om zijn energie-efficiëntie. De warmte wordt rechtstreeks naar de objecten en mensen in de kamer gestraald, waardoor er weinig energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht in de ruimte. Het energieverbruik van infraroodpanelen varieert afhankelijk van het vermogen van het paneel en de duur van gebruik. Over het algemeen ligt het energieverbruik van infraroodpanelen lager dan dat van veel gangbare verwarmingssystemen.

Geen Onderhoud Vereist

Een belangrijk voordeel van infraroodverwarming is dat er geen onderhoud nodig is. Traditionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren en boilers, vereisen regelmatig onderhoud en reiniging om optimaal te functioneren. Infraroodpanelen hebben geen bewegende delen en vereisen daarom geen onderhoud. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar vermindert ook het risico op storingen en dure reparaties.

Samenvatting: Voordelige, Lokale Bijverwarming met Infraroodverwarming is de Oplossing!

Infraroodverwarming is ideaal voor lokale bijverwarming in verschillende ruimtes. Met een energiezuinig en duurzaam infraroodpaneel van VerwarmdWonen.nl geniet je van aangename warmte zonder de hele ruimte te verwarmen. Ongevoelig voor tocht en eenvoudig te monteren, is dit een slimme keuze voor gerichte verwarming in je huis.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!